Klop, klop, wie is daar?

Voor veel online toepassingen heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Denk aan internetbankieren, social media en onze blauworanje vriend waar je je nieuwe wasmachine bestelt. De gemiddelde Nederlander heeft door de bank genomen 25 van zulke inlogaccounts.

Wachtwoordmoe

Natuurlijk moeten we voor elk account een eigen gebruikersnaam, maar ten minste een ander wachtwoord gebruiken. Dan lopen niet al je accounts gevaar bij een gegevenslek.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de Nederlanders hetzelfde wachtwoord gebruikt voor verschillende accounts.

Het is inmiddels bevestigd; het blijkt ondoenlijk om voortdurend een nieuw wachtwoord te verzinnen. Zelfs met de tips van veiligheidsexperts wordt het niet makkelijker.

70%

En elk account stelt andere eisen aan een wachtwoord. Bij een bank die binnenkort stopt met online spaarrekeningen, kon ik geen wachtwoord kiezen langer dan 12 tekens. Om nog maar te zwijgen over welke symbolen wel werden geaccepteerd en welke niet.

Er bestaat zoiets als “wachtwoordmoeheid”.

SSO

In de zakelijke markt wordt het beheer van wachtwoorden een stuk eenvoudiger wanneer wordt gekozen voor bijvoorbeeld Single Sign On (SSO). Dit is een authenticatietool die gebruikers met slechts één set inloggegevens veilig toegang tot meerdere applicaties en services geeft. De applicaties van HTA kunnen hiervan nu ook gebruik maken.

Identiteit is vastgesteld

SSO is gebaseerd op het concept van federatieve identiteit. Als een gebruiker door het ene systeem wordt vertrouwd, wordt aan hem of haar ook automatisch toegang verleend tot alle andere systemen die een vertrouwde relatie met het eerste systeem hebben.

Dankzij onze klanten, voor onze klanten

De ontwikkeling van deze functionaliteit is ontwikkeld mede op verzoek van klanten van HTA Software. Wij willen onze klanten helpen hun werk eenvoudiger maken.

  • Gebruikers hoeven minder wachtwoorden te onthouden

  • Applicatiebeheerder heeft meer grip op veiligheid

  • Sneller en eenvoudiger inloggen

  • Centraal beheer en daardoor makkelijker te onderhouden

Basislicentie

Deze extensie is een uitbreiding van de basislicentie en kan tegen meerprijs worden toegevoegd aan elke HTA applicatie.

Het aantal mensen dat gebruik kan maken van de nieuwe functionaliteit is gelijk aan het aantal van de basislicentie.

Via het aanvraagformulier kun je direct een offerte aanvragen voor de uitbreidingen die je selecteert.

OFFERTE

Published On: juni 29th, 2021 / Categories: Afspraken, Begraven, Contracten, Lokale Overheden, Relatiebeheer, Reserveren, Verhuren /