GTT als voorbeeld

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat de hoeveelheid glucose in het bloed, oftewel het bloedsuikergehalte, niet te veel varieert.

Een controle naar het bloedsuikergehalte bij de bloedpoli gebeurt in de meest voorkomende gevallen in fasen. Hiervoor zijn dan twee afspraakmomenten nodig. Onze software helpt je die in één handeling maken.

Twee afspraken

Met een glucose tolerantietest wordt onderzocht wat er met het bloedsuikergehalte gebeurt na inname van een suikerhoudend drankje. Na twee uur na het drinken van dit drankje wordt dan gekeken of de waarden weer terug zijn op het oude niveau.

Deze afspraken worden doorgaans in de ochtend ingepland en de planner houdt dan rekening met twee afspraakmomenten, maximaal 120 minuten uit elkaar. In een drukke planning is het dan lastig een geschikt moment te vinden of ver vooruit te plannen.

Nieuwe functionaliteit

In Internet Afspraken Manager kun je op productniveau instellen of een afspraak uit twee fasen bestaat. Je stelt zelf in hoeveel minuten er tussen de twee afspraken zitten.

In sommige ziekenhuizen zijn er glucosetolerantietesten met slechts 60 minuten tussenliggende tijd, die maken dan twee verschillende typen afspraak aan. Bijvoorbeeld GTT-60 en GTT-120.

Bij het zoeken naar beschikbare tijdsloten houdt de software rekening met de voorwaarden dat er twee afspraakmomenten zijn.

Dankzij onze klanten, voor onze klanten

De ontwikkeling van deze functionaliteit is ontwikkeld mede op verzoek van klanten van HTA Software. Wij willen onze klanten helpen hun dienstverlening verbeteren. Er kan nu meer aandacht besteed worden aan de patiënt.

  • Efficiënter plannen

  • Configuratie door applicatiebeheerder

  • Geschikt voor elk type afspraak

  • Bruikbaar in online portaal

Basislicentie

Deze nieuwe ontwikkeling is standaard functionaliteit in de nieuwe versie van Internet Afspraken Manager. Alle klanten van HTA Software die gebruik maken van deze applicatie en een geldig onderhoudscontract hebben ontvangen deze update op korte termijn.

Published On: april 28th, 2021 / Categories: Afspraken, Bloedpoli, Cloud, Lokale Overheden, MKB, Portaal, Reserveren, Webbased, Zorg /