Natuurbegraven en Google Earth
image(s): wirestock/zlatko_plamenov/Freepik.com
Natuurbegraven
Eeuwenlang werd in Europa gekozen voor traditionele wijzen van begraven. Met een graf op een begraafplaats, afgedekt of niet en een grafsteen aan het hoofdeind. De afgelopen decennia was er een toename in crematies merkbaar. Nu is natuurbegraven enorm in opkomst. Meestal gaat het om rustplaatsen in een bosrijke of landelijk gelegen omgeving, privaat afgescheiden.
Geen belasting voor de natuur
Een natuurbegraafplaats geeft de mogelijkheid om een laatste rustplaats in de natuur te kiezen. De natuur wordt nauwelijks belast omdat er in veel gevallen alleen houten gedenktekens bij een natuurgraf geplaatst mogen worden, eventueel verrijkt met losse veld- of snijbloemen.
Administratieve zaken en taken
Administratief zijn er vaak verschillen met traditioneel begraven. Het graf wordt direct afgekocht met eeuwigdurende grafrust, net zoals dat het geval is op Joodse en Islamitische begraafplaatsen. Er is geen sprake van een gedenksteen of afdekking, geen onderhoud. In onze software kunt u dan ook zelf kiezen hoe u omgaat met de registratie van gegevens, facturatie en het gebruik van velden.
Laatste rustplaats visualiseren
Een natuurgraf heeft net als een traditioneel graf een locatie en een vorm. Het is echter de bedoeling dat alles wordt opgenomen door de natuur. Het visualiseren van de laatste rustplaats kan daarom met een markering. Google Earth biedt hierin uitkomst. De markering op Google Earth is gekoppeld aan onze administratie. Zo kunt u heel eenvoudig de locatie raadplegen en informatie doorgeven aan bijvoorbeeld nabestaanden.
Licentiemodel
Deze module is los verkrijgbaar voor de verschillende pakketten HTA Software. Niet elke organisatie heeft immers behoefte aan dezelfde functionaliteit. En dit biedt ook de mogelijkheid om voordelig in te stappen en later uw systeem uit te breiden.
* Voor het gebruik van bepaalde functionaliteit kan specifieke hardware of software nodig zijn.